Pannenkoeken recept

Recepten glutenvrije Pannenkoek

50 g Teffmeel ( glutenvrije graanmeel )
50 g zetmeel ( rijstebloem of  -glutenvrije- bloem)
1,5 g zout
1 ei
150 ml melk of sojamelk (water kan ook)
olie of boter voor het bakken

Meng het Teffmeel met het gekozen zetmeel en zout. Voeg het losgeklopte ei en de melk toe en roer samen tot een glad beslag.
Verhit de boter of olie in een koekenpan en bak pannenkoeken van het beslag

Teff (Eragrostis tef) is een gewas uit de grassenfamilie (Poaceae). Het duizendkorrelgewicht is 0,3-0,4 g. Van teff wegen 150 korrels even veel als een tarwekorrel. De oorsprong van teff ligt waarschijnlijk in Ethiopië. Het oudst zijn vondsten in Egyptische piramiden van 5500 jaar oud. Het gewas wordt tot 160 cm lang. De stengels zijn dun, waardoor het gewas makkelijk legert (gaat liggen). De graanvruchten zijn zeer klein (ter grootte van suikerkorrels), maar elke halm draagt er zo veel van dat de plantjes tegen de oogsttijd krom gaan hangen van het gewicht.

Flambé Pannekoeken

flambé pannenkoek
Hoe maakt U een pannenkoek flambé

Na het goud bruin bakken van de pannenkoek zet je best eerst het vuur op zijn laagste stand.
Voeg nu 5 - 10 ml alcholische drank toe. Hoe gaat dit in zijn werk ?
Giet de alcholische drank gelijkmatig over de pannenkoek en zet dan het vuur iets hoger, zodat de alcholische drank op temperatuur kan komen(dit is ongveer 10 sec). Je kan nu op 2 mannieren de vlam in de pan krijgen om de pannenkoek te gaan flamberen. Of je gebruikt een aansteker om de alcholische drank te ontbranden of je kan met de pan schudden om zo vlam te verkrijgen en je pannenkoek te flamberen. Laat nu de alcohol ontbranden in de pan. Let wel op voor de steek flam en neem altijd voorzorgs maatregelen indien er iet verkeerd zou gaan tijdens het flamberen van je pannenkoek.